HitchCockTail

per Flauto, Chitarra, Gravicembalo ed Accordeon
1992


Track Record

  • First Performance: Brussels (February 16, 1993) by Philippe Thuriot, accordeon, Berten D'Hollander, flute, Yves Storms guitar and Christine Wauters, harpsichord
  • Recording: Brussels (February 16, 1993) BRTN Radio 3 (Thuriot, D'Hollander, Storms and Wauters)
  • Audio: 
  • Publisher: Grimbergen 1998 Lantro Music

Program Notes

Dit werk, geschreven in opdracht van First Meeting (BRTN-Radio 3) voor Philippe Thuriot, is tevens bedoeld als een ode aan de grootmeester van de psychologische thriller, Alfred Hitchcock. De opbouw gebeurt namelijk volgens een voor hem erg typische structuur: na een korte inleiding volgt een gestaag vorderende vertelling ("Tail" = "verhaal"), met een verrassende ontknoping ("Tail" = "Staart"). Elk van de instrumenten vertolkt hierbij a.h.w. de psychologische en emotionele evolutie van een personage.

Daarnaast is er een sterke allusie naar een Coctail. Op dezelfde manier als in een Coctail de verschillende (uitgesproken) smaken in elkaar versmelten, worden de timbres van de vier instrumenten, inclusief minder courante speeltechnieken, hier met elkaar gecombineerd tot een sprankelend, hoewel soms misschien nogal ongewoon, auditief geheel.

Peter Swinnen


Specifications

Duration:ca 10 min
Instruments:Flute
Guitar
Harpsichord
Accordion